Ni måste bara testa denna helt underbara maträtt...
Enormt lätt och galet galet gott!
Jag har blivit bjuden på detta och därefter vrååålkopierat in den i mitt liv, tydligt och bestämt.
Färsk tonfisk
Sesamfrön svarta/vita
Smör & Sesamolja att steka i
&
Potatismos (hemmagjord)
Wasabiolja - wasabipasta blandad i olivolja (blandas i potatismosen och droppas även på i efterhand för mer styrka)
Wasabiärtor - (krossade i en påse) blandas i moset och som topping till servering.
Salt och peppar
Tonfisk:
Färsk tonfisk som antingen delas i mindre bitar eller så köper man stumpen på tonfiskfile`n så att man
får en bit som mer liknar en fläskfile...
Stumpen är svårare att hitta .
Dela i bitar om man har bitar som på bilden, rulla kanterna i svart och vanliga sesamfrön som blandats
ihop.
När moset är klart så steker man snabbt på tonfisken som sista sista grej då det går oerhört snabbt.
Stek hastigt tonfisken i smör och sesamolja...stek på högkant!
Roseglaset är kockens...
Färglöst men magiskt enormt supergott & enkelt att göra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar