21 november 2011

Sesamtonfisk & Wasabimos

Ni måste bara testa denna helt underbara maträtt...

Enormt lätt och galet galet gott!
 
Jag har blivit bjuden på detta och därefter vrååålkopierat in den i mitt liv, tydligt och bestämt.

Färsk tonfisk
Sesamfrön svarta/vita
Smör & Sesamolja att steka i
&
Potatismos (hemmagjord)
Wasabiolja - wasabipasta blandad i olivolja (blandas i potatismosen och droppas även på i efterhand för mer styrka)
Wasabiärtor - (krossade i en påse) blandas i moset och som topping till servering.
Salt och peppar

 Tonfisk:
Färsk tonfisk som antingen delas i mindre bitar eller så köper man stumpen på tonfiskfile`n så att man

får en bit som mer liknar en fläskfile...

Stumpen är svårare att hitta .

Dela i bitar om man har bitar som på bilden, rulla kanterna i svart och vanliga sesamfrön som blandats

ihop.

När moset är klart så steker man snabbt på tonfisken som sista sista grej då det går oerhört snabbt.

Stek hastigt tonfisken i smör och sesamolja...stek på högkant!


Roseglaset är kockens...

Färglöst men magiskt enormt supergott & enkelt att göra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar